středa 9. září 2015

BOOKLIST: Září (2)

Čaute moji!♥
Postuji Vám druhou část mého Booklistu. Proč na dvakrát? Jelikož jsem Booklist ani nějaký Wishlist nedělala, tak se mi nějak hodně mých knižních přání nahromadilo. Jindy už to bude jen jeden článek, nebojte.:-) 

______________________________________________________________________


_______________________________________________________________________

7. SAECULUM

Upřímně.. líbí se mi obálka a název. Já vím, nesuď knihu podle obalu, ale ona má i dobrou anotaci.
Mimochodem je od autorky jménem Ursula Poznanski.
AT: Strávit pět dní v hlubokém lese a zkusit žít jako ve středověku vypadalo jako
výborný nápad. Bastian by si však tento zážitek v klidu odpustil. S účastí
na výpravě souhlasil jen kvůli své lásce Sandře. Parta dobrodruhů se vydává na cestu i přesto, že místo, kde chtějí tábořit, bylo kdysi prokleto. Staré povídačky o tom, že kdo do lesa vstoupí, nevrátí se už zpět, nikdo nebere vážně. Během první noci přijde prudká bouře a z tábora zmizí první člen výpravy. Zbydou jen podivné vzkazy vyryté do kůry stromu. Když se ho ostatní vydají hledat, začnou bloudit. Pak se ztratí další z nich…
Cena: 349 KČ
Hodnocení na databazeknih.cz: 86%
_______________________________________________________________________

8. HALF WILD

Opět kniha ze série, u které už mám první díl doma a OPĚT!! jsem nevěděla, že je ze série!:-D
AT: Nathan je stále ještě na útěku před Lovci a pátrá po svém příteli Gabrielovi, s jehož pomocí může osvobodit milovanou Annalise. V Radě Bílých čarodějnic se zatím chopil moci Soul O´Brien a svou válku proti Černým čarodějnicím rozšířil na celou Evropu. Bílé a Černé čarodějnice se proto spojí, aby mu společně vzdorovaly. Nathan je vtažen do povstání a zjišťuje, že nečekaně bojuje po boku starých přátel i dávných nepřátel. Ne všem ale může věřit…
Nejdříve ze všeho se však musí naučit, jak ovládat své Nadání – zvláštní, divokou schopnost, která hrozí, že ho přemůže…
Cena: 249 KČ
Hodnocení na databazeknih.cz: 90%

_______________________________________________________________________

9. TEMNÉ ŠÍLENSTVÍ

.. které má úžasně strašidelnou obálku a jehož autorem je tentokrát muž jménem Wulf Dorn.
AT: Kytice růží bez odesílatele. Dárky před domovními dveřmi. Dopisy za stěrači...
Neznámá žena zavaluje psychiatra Jana Forstnera milostnými vyznáními. Jan se zpočátku domnívá, že jde o nevinné horování některé z jeho bývalých pacientek.
Potom ho však jistý novinář požádá o pomoc v případu psychicky narušené osoby a zanedlouho je publicista zavražděn. Jan poznává, že se dostal do hledáčku nebezpečné šílenkyně. A že jeho pronásledovatelka se nezastaví před ničím..
Cena: 299 KČ
Hodnocení na databazeknih.cz: 83%
_______________________________________________________________________


10. VŠECHNO MI ŘEKNI

Kniha od Lisy Jackson.
AT: Ve městě Savannah má být propuštěna z vězení všemi nenáviděná Blondell O´Henryová. Před dvaceti lety byla odsouzena za vraždu své nejstarší dcery a těžké ublížení na zdraví svých dalších dvou dětí. Obžaloba tenkrát uspěla s tvrzením, že Blondell spáchala hrůzný čin proto, aby mohla být se svým milencem. Ovšem nyní její syn změnil výpověď a obrátil celý případ vzhůru nohama...
Novinářka Nikki Gilletteová je odhodlána zjistit pravdu. Vedou ji k tomu důvody profesní, ale též osobní: zavražděná dívka byla totiž její kamarádka. Onoho krvavého večera jí telefonovala, chtěla se sejít a svěřit jí jakési tajemství, ale Nikki nepřišla. Zahlcena výčitkami svědomí se nyní pouští do pátrání s takovou vervou, že nevnímá, jakému nebezpečí se vystavuje.
Z hlubin dvacet let starého případu se vynořují stále nové okolnosti, které tehdejší vyšetřovatel přehlédl. A pak se rozpoutá série dalších vražd. Znamená to snad, že je dívenčin vrah stále na svobodě, anebo jde o nové, ještě temnější zlo? Nikki nakonec odhalí, co se před dvaceti lety skutečně stalo, avšak odpovědi nalezne možná příliš pozdě na to, aby si zachránila život...

Cena: 299 KČ
Hodnocení z databazeknih.cz: 73%

_______________________________________________________________________

11. PYTEL KOSTÍ

Další kniha je od jednoho z mých oblíbených spisovatelů a to Stephena Kinga. King mě vlastně přiměl ke čtení, protože jsem dostala knihu Carrie a od té doby má vášeň ve čtení pokračuje. Takže mu vlastně děkuju!
AT: Ústřední postavou románu je slavný spisovatel Mike Noonan, který ztratil tragicky ženu a s ní i nenarozené dítě. O to urputněji se ujme mladé ženy Mattie, která ovdověla a jejíž movitý tchán jí chce připravit o dcerku. Po celou tu dobu je trýzněn nočními můrami a jeho dům se mění v čím dál tím záludnější past. Je na vině Noonanova žena, která mu zatajila, že čeká dítě, či někdo, kdo bydlel v domě kdysi dávno? Odpověď je skryta v umně provázaném ději, jenž spojuje horor a love story a nalézá přirozené řešení v propojeném osudu děvčátek, jejichž jména začínala, či měla začínat písmenem „K“…

Cena: 319 KČ
Hodnocení z databazeknih.cz: 83%


________________________________________________
_______________________

A po jakých knihách toužíte Vy? Budu ráda za každou inspiraci!:-)




8 komentářů:

  1. :) máš skvelý blog, len tak ďalej :)
    Na Saeculum sme písali (Milan písal) recenziu a ani jeden sme sa nedostali ďalej ako po 5O strán. Pokial ťa nebavia trilery alebo knihy detektívneho tipu tak neviem či to bude tvoja šálka kávy.
    Určite sa stavím častejšie.

    Tiež by som ťa neoficiálne chcela pozvať aby si sa zapojila do chocolate book tag, ktorý je teraz na našom blogu - budeme radi ak ho vyplníš a potom komentneš link :)

    Plánujeme aj spraviť súťaž o skvelé YA tituly za 5O prav. čitateľov - bude skvelé ak sa mrkneš na náš blog a jednou sa staneš ak ťa zaujme :)

    http://booklovers-world.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuju za pochvalu a komentář.
      Určitě se kouknu i na recenzi, já právě trilery a detektivky mám skoro nejradši, takže si myslím, že se mi to bude líbit. Budu ráda, když se sem ještě někdy koukneš.:-)

      Tag určitě vyplním, akorát ho postnu tak příští týden, jelikož už mám předpřipravené stránky, ale slibuju, že se tu objeví!:-D

      Určitě se do pravidelných čtenářů přidám, knižních blogů nikdy není dost!
      Ještě jednou díky za komentář a přeju pěkný zbytek večera!

      Cate.

      Vymazat
  2. Zo všetkých kníh ktoré sa nachádzajú na tvojom Bookliste ti môžem minimálne za mňa odporučiť Half Wild. Rovnako ako ty, tiež som nevedela, že je to séria. :D Ale celkom mi padlo keď som po dočítaní jednotky zistila že za pár dní vychádza dvojka, ktorá v konečnom dôsledku bola ešte lepšia ako jednotka a už teraz sa neviem dočkať poslednej časti a toho ako to všetko Sally ukončí.

    Čo sa zvyšných kníh týka, už dlhšie sa chystám na niečo z dielne Kinga alebo Dominika Dána, uvidíme čo to dá. :) (www.abookbae.blogspot.sk)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se na ní chystám! Upřímně mi moc první díl nesedl, byly tam části, které jsem nechápala a tak nějak celý děj byl trošku mimo, takže doufám, že dvojka bude lepší. :-)
      Cokoliv od Kinga ti můžu jen doporučit.

      Děkuju za Tvůj komentář!♥

      Vymazat
  3. Knihy vyzerajú fakt super :) Mňa osobne zaujal najmä Pytel kostí - už len kvôli obálke :)


    Pozývam ťa aj tvojich čitateľov na Môj blog www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk na ktorej taktiež prebieha GIVEAWAY o AVON balíček

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. King má vážně skvělé obálky.:-)
      Děkuju za komentář i za pozvání do GA.♥

      Vymazat
  4. Z těch tvých mě zaujaly tyto knihy: Saeculum, Všechno mi řekni a Pytel kostí. Možná se po nich dokonce porozhlídnu :)
    http://gabux-creativity.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud nejsi na 'detektivky' tak Saeculum, jak jsem se dozvěděla, není pro tebe.:-D
      Díky za komentář.♥

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář.:-)