pondělí 7. září 2015

BOOKLIST: Září (1)


Čaute moji!♥
Mám tu pro Vás novou rubriku a bude to wishlist tak trochu jinak. Jelikož je tento blog o knihách a já sama jsem bookoholic a bez knih se neobejdu, tak mě napadlo, že bych mohla dělat speciálně booklisty místo normálních wishlistů, které bych asi pravidelně nedělala, protože jsem, řekněme si to upřímně, skromná holka a mám všechno co potřebuju.:-D Booklist bych chtěla opravdu dělat pravidelně, abych vám například dala inspiraci co si koupit.

_______________________________________________________________________




_______________________________________________________________________


1. UTAJOVANÝ PROJEV

Kniha od autora, který napsal Dítě číslo 44 a to Tom Rob Smith. Je to druhé pokračování ze série Leo Demidov.
AT: Sovětský svaz, rok 1956. Stalin je po smrti a neveřejný, utajovaný projev jeho nástupce Chruščova odhaluje pravdu o spáchaných zločinech. Krutý režim se otřásá v základech. Někdejší příslušník Státní bezpečnosti Lev Děmidov a jeho manželka Raisa – hrdinové románu Dítě číslo 44 – řeší problémy s adoptovanými dcerami Zojou a Jelenou. Rodinu navíc ohrožuje na životě kdosi, kdo během někdejší Děmidovovy kariéry nespravedlivě trpěl a teď kráčí vstříc nesmiřitelné pomstě... Děj nového drsného a napínavého příběhu z pera Toma Roba Smithe vrcholí tentokrát na ulicích Budapešti ve dnech povstání proti komunistické vládě a sovětské okupaci.

Cena: cca 300 KČ
Hodnocení na databazeknih.cz: 81%

_______________________________________________________________________


2. AGENT 6

Opět kniha od autora, který napsal Dítě číslo 44 a to Tom Rob Smith. Je to třetí pokračování ze série Leo Demidov.
AT: Lev Děmidov, hlavní postava kriminálních bestsellerů Dítě číslo 44 a Utajovaný projev, už není členem moskevské tajné policie. Poté co byly jeho žena Raisa a dcery Zoja a Jelena zařazeny do delegace nazvané Mezinárodní mírové turné studentstva a vyslány do Spojených států, však znejistí. A právem: bez možnosti jakkoli zasáhnout sleduje, jak politická mašinerie šedesátých let nemilosrdně zničí jeho rodinu. Lev však není z těch, kdo se s tím smíří. Na vlastní pěst se vydává po stopách člověka, který ví, co se v New Yorku té tragické noci odehrálo. Člověka označovaného jako Agent 6.
Cena: 349 KČ
Hodnocení na databazeknih.cz: 82%
_______________________________________________________________________

3. STALKER

Kniha od Lars Kepler, což je pseudonym, pod kterým se skrývá Alexandra Ahndorilová a Alexander Ahndoril, manželská dvojice ze Švédska. (tohle jsem upřímně nevěděla.)
Tuhle knihu jsem si už chtěla doopravdy koupit, dokonce jsem ji držela v rukou, ale nějak mě odradil počet stran.:-D
AT: Před devíti lety byl pastor Rocky Kyrklund odsouzen za brutální vraždu a svěřen do psychiatrické péče. Z události si nic nepamatuje — od tragické autonehody trpí opakujícími se výpadky a ztrátou paměti.
Ve stejnou dobu, kdy se Rocky Kyrklund znovu vrací do společnosti, někdo policii pošle video ženy v okně. Následujícího dne je žena nalezena mrtvá. Brutalita vrahova útoku vyšetřovatele dovede k Rockymu Kyrklundovi. Policii přijde další videonahrávka. Nikdo nerozumí tomu, co se to děje. A Joona Linna více než před rokem zmizel. Skoro všichni si myslí, že je mrtvý. Skoro všichni.

Cena: 349 KČ
Hodnocení na databazeknih.cz: 88%
_______________________________________________________________________

4. KRVAVÝ KARNEVAL

Druhé pokračování série, jehož autorkou je Melissa de la Cruz. Kdybych věděla, že Modrá krev je začátek série, tak bych to ani nečetla, poněvadž nesnáším čtení série, když nemám doma všechny díly. Už mám doma třetí, takže mi chybí už jen 2., 4. a 5. díl.

AT: Pátrání po pachatelích tajemných vražd mladých upírů zavede Schuyler a jejího nejlepšího kamaráda Olivera až do Itálie, kde by měl žít Schuyleřin dědeček. V New Yorku mezitím vrcholí přípravy na Čtyřstovkový ples, velkou událost, kterou pořádá elita modrokrevných. Rozmazlená a prohnaná Mimi Forceová u toho nemůže chybět – a právě na maškarním bále, který uspořádá jako zakončovací večírek po hlavním plese, číhá za maskami skutečné nebezpečí, kruté odhalení, jež má moc měnit osudy.
Cena: 199 KČ
Hodnocení na databazeknih.cz: 84%
_______________________________________________________________________

5. POSEL

Další kniha od mého milovaného spisovatele Markuse Zusaka, který napsal mojí naprosto nejoblíbenější knížku a to Zlodějku knih.

AT: Představte si, že vám jednoho dne začnou do dopisní schránky chodit hrací karty se zašifrovanými úkoly – máte vstoupit do života úplně cizím lidem a najít způsob, jak jim pomoci v jejich nelehkém osudu. Nevíte, kdo vám karty posílá ani proč si vybral zrovna vás. Jasné je jenom to, že ví o každém vašem kroku a nenechá vás na pokoji, dokud sám nebude chtít přestat. Má vás zkrátka v hrsti. Přesně v této situaci se ocitá Ed Kennedy, devatenáctiletý taxikář, který až doposud dělil svůj čas mezi kamarády Marva, Ritchieho a Audrey (do které je beznadějně zamilovaný), věrného psa Portýra, hraní karet a svou práci, a má pocit, že se už na nic dalšího nezmůže. Ed na svých záchranných misích schytá spoustu bizarních výprasků, ale s každým úkolem roste jeho schopnost poradit si se vším sám a také vědomí, co musí udělat, aby jeho život za něco stál. Vyprávění vás upoutá situačním humorem a trefnými komentáři dospívajícího hrdiny.
Cena: 328 KČ
Hodnocení na databazeknih.cz: 89%
_______________________________________________________________________

6. MALÝ PRINC

Autorem je Antoine de Saint-Exupéry, který je hodně vychvalován.

AT: Malý princ, kouzelná pohádková bytost, přichází na naši Zemi ze vzdálených vesmírných světů, aby se kdesi v Africké poušti setkal s autorem našeho příběhu a zjevil mu tajemství své podivuhodné životní pouti. Ale zjeví mu vlastně daleko víc: tajemství čistého srdce, dobra a krásy. Je to opravdu líbezná knížka, která vám bude jistě právě tak milá a blízká, jako byla všem čtenářským generacím, a k níž se budete i později najednou rádi vracet.
Cena: 150 KČ
Hodnocení na databazeknih.cz: 90%
_______________________________________________________________________














6 komentářů:

  1. Krvavý karneval i celou tuto serii jsem četla, škoda jen že její zbytek nevyšel v češtině...
    http://fantasyalatriel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Wau! To jsem ani netušila!:-) Díky za Tvůj komentář, na Tvůj blog se ráda kouknu!:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Musím říct, že třeba Malý princ mě nikdy nezaujal. Nebo respektive mě více bavil když jsem byla dítě než teď.

    http://gabux-creativity.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho nikdy nečetla, takže nemůžu posoudit.. Ale teď jsme ho ve škole dostali jako povinnou četbu, takže si ho stejně budu muset koupit.:-D
      Díky za komentář.♥

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář.:-)