pátek 14. srpna 2015

Review: TEMNÉ VIZE (1., 2., 3.)




AUTOR: L.J. Smith
SÉRIE: Temné vize
ROK: 2011,2012
ŽÁNR: Sci-fi a fantasy
NAKLADATELSTVÍ: Fragment

PAPERBACKY

RECENZE MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY!







NÁZEV:
Temné vize - ODHALENÍ
ROK: 2011
ORIG.NÁZEV: The Strange Power
POČET STRAN: 264
PAPERBACK


Kaitlyn je studentka střední školy. Kvůli svým nezvyklým očím a jasnovideckým schopnostem má pověst čarodějky. Lidé se jí bojí, a proto nemá žádné přátele. Přijme tedy pozvání do Zetesova institutu, kde bude moci začít nový život a studovat s vrstevníky s podobným neobvyklým nadáním. Kaitlyn zde pozná dva přitažlivé spolužáky, pohledného Roba, který svou léčivou silou rozdává jenom dobro, a tajemného a nebezpečného Gabriela s nezvyklými telepatickými schopnostmi. Studenti postupně začínají zjišťovat, proč byli do institutu přivedeni. A Kaitlyn se musí rozhodnout, komu má věřit... a koho bude milovat.




NÁZEV: Temné vize - POSEDLOST
ROK: 2012
ORIG.NÁZEV: The Possessed
POČET STRAN: 245
PAPERBACK

Skupina středoškoláků s paranormálními schopnostmi, kteří se sešli v Zetesově institutu, aby své nadání rozvíjeli, odhalí skutečné záměry výzkumného týmu a musí utéct. Mají jedinou naději, a tou je záhadný bílý dům, který všichni viděli ve společném snu. Kromě obtížné cesty je však čeká i řešení dalších problémů a vztahů. Od osudné noci, kdy všichni utekli ze Zetesova institutu, se Gabriel změnil. Přestože Kaitlyn jeho podivínské chování děsí, zároveň ji to k němu přitahuje a chce zjistit, co za tím vězí. Současně se začínají dít zvláštní věci, které naznačují, že je jim v patách někdo, kdo má stejné schopnosti jako oni sami…



NÁZEV: Temné vize - VÁŠEŇ
ROK:
2012
ORIG. NÁZEV: The Passion
POČET STRAN: 254
PAPERBACK

Kaitlyn a jejím přátelům se podařilo získat úlomek čistého křišťálu od Bratrstva. Ten může zničit zrůdný krystal pana Zetese, který páchá zlo. Nejprve však musí najít místo, kde je krystal schovaný. Kaitlyn se proto rozhodne pro návrat do institutu, protože jako tajný špeh má šanci úkryt najít.










zdroj
HLAVNÍ POSTAVY
Kaitlyn je krásná dívka s ohnivě zrzavými vlasy a očima jako čarodějnice, které jsou kouřově modré. Umí pomocí svých kreseb předvídat budoucnost.

Rob je krásný, blonďatý vesničan, který vypadá jako anděl.
Bohužel si kvůli autonehodě neuvědomuje, jak je přitažlivý. Díky své dobré, zlaté energii dokáže uzdravovat lidi.

Gabriel je tajuplný a nádherný ''padouch''. Občas se chová hodně flegmaticky, ale i přes to mu na partě záleží, zvlášť na Kaitlyn. Jeho silou je telepatie. Dokáže z lidí vysát životní sílu a energii (jako upír bez krve, ale s energií).

Anna je klidná duše, která dokáže mluvit se zvířaty.

Lewis je normální kluk, kterého jde těžko popsat. Jeho silou je telekineze. 

MŮJ NÁZOR A HODNOCENÍ
Abych pravdu řekla, tak jsem od autorky moc nečekala, jelikož mě zklamaly Upíří deníky, u kterých jsem přečetla asi jen  dva nebo tři díly, což není moc, ale vůbec mě to nezaujalo. Musím říct, že tahle série, je lepší než Upíří deníky! Ale pryč od Deníků.
Myslím si, že děj by se dal smrsknout jen do dvou knížek, ne do tří. Byly tak chvilky, které tam tolik být nemusely. Třeba to, jak hledali bílý dům, vlastně o tom je celá jedna knížka, což je celých 245 stran! Zbytečný, pak vás to i nudí, protože je to pořád to samý, čekáte co se stane a ono nic. A když už se začne něco dít, tak utečou. Pár postav mi tam vadilo, ale ten hlavní, koho nemám ráda je rozhodně ROB! Je tam až moc vychvalován, bez jediné chybičky, jako anděl seslaný z nebe. Naopak Gabriel, to je něco. Ač se zdá, že mu na nikom nezáleží, že je mu vše jedno, tak je strašně hodný a záleží mu na nich, i když mě ve 2. dílu hodně zklamal. Třetí a první díl pro mě byly nejlepší a druhý nejslabší z této série. Celkově bych sérii hodnotila lehce nadprůměrně, celé to zkazil druhý, nudný díl, navíc obálka mě zklamala tím, že všude byl stejný obrázek jen se měnila barva.
Spoiler!!!!!
Ááá, skončila s tím nej.:-D

Kde beru anotaci? Zde!
Kde ji můžete koupit? Třeba zde. Doporučovala bych zajít do levných knih.:-)

Celou sérii hodnotím  7,5/10. 



    Co vy a L.J. Smith? Máte rádi její knihy?










Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář.:-)