čtvrtek 30. července 2015

Odsuzuješ?


Čaute moji,
dnes jsem tu pro Vás s názorovým článkem, ke kterému bude mít každý asi svůj vlastní a osobitý názor. Hádám, že se s tím každý z Vás, co to teď čte setkal. Jdeme na to.


Vzhled.

Koukni se do zrcadla. Co vidíš? Sebe. Co vidíš dál? Chyby. Ano, chyby. Nikdo není dokonalý. Já nejsem dokonalá a ty taky ne. Každý má chyby. I kdyby si holka na sebe dala makeup a oblékla si to nejlepší a nejdražší oblečení, tak taky nebude dokonalá. Ale když ji uvidíš, krásnou, namalovanou a pěkně oblečenou, tak si jednoduše řekneš, že je 'dokonalá'. Proč? Protože odsuzuješ podle vzhledu.
Pokračujeme. Že ty neodsuzuješ na první pohled? Dobře.

Představ si kluka. Kluk má na sobě tepláky se žmolky, potrhané triko, zničené tenisky, nemá ani nijak upravené vlasy. Má je mastné, smrdí od potu.
Co si řekneš? Že je chudák? Jo, možná v hlavě. Ale..jako první si řekneš ''tak tohle je špatně, tohle taky.. ''
Řekneš si, že není dokonalý. Proč? Protože není dobře oblečený. Podle čeho usuzuješ? Vzhled.

Bohužel. Takhle to je, nevím, kde se vzalo odsuzování podle vzhledu, ale dělá to každý. Dělám to i já. A to je ta největší chyba. Když vidím někoho, kdo mi přijde nějak divný, tak si řeknu, že bych se s ním nikdy nebavila. Odsoudím ho podle vzhledu aniž bych toho člověka znala. I kdyby byl sebevíc milý, chytrý a hodný, tak já to s velkou pravděpodobností nezjistím, protože jsem ho odsoudila podle vzhledu. Nevidím to další, vidím jen ten vzhled.
Dobře. Když už bych se s tím člověkem začala bavit, tak bych začala dělat co? Měnit jeho zevnějšek. Ale proč? No protože kdybych s ním vyšla ven, tak bych se bála co řeknou ostatní na to, jak vypadá. Já ho znám, vím jaký je, ale oni ne. Takže co by si řekli? To co já na začátku! CHYBA!

Dočetl/a jsi to až sem? To jsem ráda. Každý odsuzuje podle vzhledu, takže ne, neboj se, že jsi jediná/ý. Ale jestli si stále říkáš ''Tohle bych nikdy..'' tak lžeš jen sám/a sobě.
Koukni se na sebe. I tebe lidi odsuzují podle toho, jak vypadáš, nic s tím nenaděláš.

I přes to, že se snažím to nedělat, tak to dělám stále i když jen ve své hlavě a myšlenkách. Vždycky si řeknu 'mohla si vzít jiné boty, tričko, svetr...', ale je to na ní, co si vezme. I když vím, že to je špatné, tak to dělám. Ale snažím se to změnit. Snažíš se i ty? 

Jaký máš názor na odsuzování druhých lidí? Odsuzuješ, nebo jsi byl odsuzován? 

23 komentářů:

  1. Podle vzhledu odsuzuje každý, což je docela škoda.. No, ale co se dá dělat.
    Pěkně napsané!.:)

    twoblogging-girls.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to hodně velká škoda. Myslím, že kdyby jsme všichni byli slepí a bavili se s někým jen kvůli tomu, jaký je, tak by to bylo o mnoho lepší. Snad chápeš.:-D
      Díky a díky za odkaz na Tvůj blog.
      Cate.♥

      Vymazat
  2. Velmi pěkně napsané a samozřejmě máš pravdu, že podle vzhledu odsuzuje každý!:/ :)
    PetraStyle

    OdpovědětVymazat
  3. Jojo, je to škoda, že se tohle děje. Sice někdy už jen vzhled o člověku prozradí hodně, ale neměli bychom se tím řídit. Já to taky dělám a nejsem na to pyšná.
    Ten obrázek v úvodu je výstižný! :D
    KattyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, obrázek je fakt super.:-D:-)
      Cate.♥

      Vymazat
    2. Budu ráda, když se ke mě podíváš na mou první giveaway. Těším se na tvou účast. :)
      KattyLife - Giveaway

      Vymazat
  4. Strašne pekne si to napísala a bohužial je to pravda. Súdime podľa vzhľadu a ani tých ľudí nepoznáme. Taktiež to robím a hanbím sa za to...Mimochom máš veľmi pekný blog, stávam sa pravidelným čitateľom :3 budem rada ak si pozrieš poprípadne aj môj blog http://christinamajcikovaa.blogspot.sk/ :)

    OdpovědětVymazat
  5. pěkné napsané :) nápis "everything has beauty" mám na tričku :D :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš na tričku pravdivý nápis!:-) Díky!:-)♥
      Cate.

      Vymazat
  6. Moc hezky napsané a naprosto s tebou souhlasim :)

    www.kamiidk.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Veľmi pekne napísane :) Súhlasim s tebou ☻
    http://martinaiv.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  8. super článok, ale na druhej strane povedzme si úprimne poznám veľa holiek čo dobré vyzerajú, obliekajú a sú inteligentné a tak to je aj s opačným pohlavím podľa mňa prvý dojem robí veľa u človeka :) nesúď knihu podľa obalu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, jasně, neříkám, že takový lidi nejsou.:-)
      Cate.

      Vymazat
  9. Nemyslím si, že by ľudia mali odsudzovať ... nevieme čím si ten človek prešiel, prečo tak vyzerá, či nie je chorý ... Nevieme tie okolnosti fakt :/
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  10. Ja dávam skôr na pocity, nie vzhľad.Sú ľudia, ktorý môžu byť akokoľvek škaredý no mám z nich tak dobrý pocit, že mám nutkanie sa s nimi zoznámiť a naopak pekný ľudia, ktorý keď sa na mňa pozrú mám chuť vracať.

    Budem veľmi rada, ak si pozrieť môj blog Blog by Katy :-* a zároveň ťa chcem týmto pozvať do mojej prvej GIVEAWAY. Budem veľmi rada, ak sa zapojíš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, to mám taky!:-D
      Děkuju za komentář i za pozvání.♥
      Cate.

      Vymazat
  11. Ja po tom všetkom čo som si kedy obliekla už tak veľmi ľudí podľa oblečenia nesúdim :D Ale keď vidím babu, ktorá má krásny tip-top make-up, poviem si, že je dokonalé a trochu závidím, ale tiež vidím, že ani ona to nevedela od narodenia a musela sa to učiť... Takže v poslednej dobe súdim hľavne podľa make-up, keďže v tom sa zdokonalujem.... Inak veľmi pekný článok :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář.:-)